Notícies importants del menjador

Publicat el Diumenge, 20 Setembre 2015

cuinaUs informem de tres notícies importants del menjador:

- Cobrament del bonotiquet del setembre

- Menús rotatius cada 6 setmanes

- Dietes especials (intoleràncies, al·lèrgies alimentàries...)

 
COBRAMENT DEL BONOTIQUET DE SETEMBRE
 
Aquesta setmana es cobrarà el bonotiquet de setembre, és a dir, es passaran els rebuts per cobrar el servei del menjador de l'alumnat fix. Us recordem que el bonotiquet de menjador sempre es cobra per avançat. 
 
Així mateix i per a què tingueu coneixement de quan es cobren els rebuts de tots els serveis de l'AMPA: menjador, extraescolars, acollida, quota anual..., al llarg d'aquesta setmana us enviarem un calendari de pagaments indicant les dates aproximades en les que girarem els rebuts d'aquests serveis.
 
MENÚS ROTATIUS CADA 6 SETMANES
 
Per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat alimentària i nutrició, i d'acord amb les directrius marcades pel Departament de Sanitat, Serunion haurà de confeccionar uns llibres de fitxes tècniques de cadascun dels plats que se serveixin al menjador escolar, tan del menú basal com del de tots els menús especials (actualment es preparen més d'una dotzena de tipus de menús especials diferents), indicant els seus ingredients (marques dels productes, traçabilitat...) la seva confecció, la seva conservació.. Això suposa un esforç molt important pel departament de dietistes que s'encarreguen de confeccionar el menús. Per això i per garantir la seguretat i la qualitat alimentària dels menús, s'aplicaran uns menús rotatius que es repetiran cada 6 setmanes. Els menús canviaran segons la temporada: tardor-hivern, primavera-estiu.
 
DIETES ESPECIALS (INTOLERÀNCIES I AL·LÈRGIES ALIMENTÀRIES)
 
Des de l'àrea de nutrició del Departament tècnic de Serunion, empresa que gestiona el servei de cuina de l'escola, ens indiquen que per a donar una resposta adequada a les dietes especials (intoleràncies, al·lèrgies alimentàries...) que les famílies sol·licitin, és INDISPENSABLE presentar un certificat mèdic que acrediti la impossibilitat d’ingerir determinats aliments que perjudiquen la salut del nen o nena (d'acord amb el que estableix l'article 40 de la Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició).
 
Per tal de tenir una informació el més actualitzada possible, cada començament de curs escolar, caldrà fer la sol·licitud de dieta especial aportant el certificat mèdic. En cas que durant el transcurs del curs es produís alguna variació o es rebés l'alta mèdica per a la remissió de l'al·lèrgia també caldrà notificar-ho a l'AMPA.
 
Un cop rebuts els certificats o informes mèdics, l'àrea de nutrició de Serunion estudiarà i elaborarà els menús de les dietes sol·licitades.
 
La prioritat de l'AMPA i de Serunion és, en qualsevol cas, la de proporcionar un servei que compleixi amb totes les garanties necessàries i de seguretat alimentària pels comensals. Per tant, us demanem que en cas de necessitar una dieta especial pels vostres fills, ens feu arribar a la secretaria de l'AMPA, ABANS DE PRINCIPIS D'OCTUBRE, el full de sol·licitud de la dieta (que pots descarregar en l'enllaç inferior) juntament amb una còpia del certificat mèdic. Aquesta documentació s'haurà de portar en tots els casos, fins i tot els que anteriorment ja hagueu aportat aquesta documentació. En cas de no aportar-lo no es podrà oferir la dieta específica.
 

Contacta amb nosaltres: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 817 26 25
Escola Cristòfor Mestre
c/ J. V. Foix, 8 - 08720 Vilafranca del Penedès
Horari d'atenció al públic de la secretaria de l'AMPA:
MATÍ de dilluns a divendres de 8:45 a 10:30
MIGDIA de dilluns a divendresi de 12:30 a 13:00
TARDES dilluns, dimarts i dijous de 16:30 a 17:30
Avís legal